Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Att jobba som skräddare är roligt

Jag har jobbat som skräddare i hela mitt vuxna liv och detta är otroligt spännande jobb.

Jag har fått träffa många kända personer och även folk som är kända utomlands. Jag har fått sy upp klänningar som gäster bar på Nobelfesten. Jag har även sytt kläder åt präster och ärkebiskopen. Jag är anlitat av många människor. Drömmen måste ju få vara att sy upp kläder till Påven som är en historisk person.

Jag jobbar några gånger i veckan som skräddare och drev förut också en stor skrädderi där vi sålde frack och balklänningar. Ibland var vi på modevisningar och många gånger reste vi även utomlands för att ta del av modevisningar. Att jobba med mode är spännande för allt handlar om vem som bär kläderna och vilka tillfällen.

Med företagslån utan säkerhet skulle jag kunna nå ut längre med mitt företag som skräddare. Tex skulle jag kunna anställa fler skräddare och starta upp mitt företag på nytt. Jag skulle kunna ha trevliga event på mitt företag som jag hade på den gamla goda tiden. Då brukade jag även bjuda in olika föreläsare som har förändrat mitt liv.

Vad bör man tänka på som skräddare

Försök i den mån det går att aldrig fråga folk hur mycket de väger. Man ska inte ens skoja om andras vikt. Tex så händer det att folk går upp i vikt när de ska komma och prova sin klänning. Då ska man inte skoja till utan bara vara seriös och göra sitt jobb. Se på dina kunder som om de vore porslin som kan gå sönder om du säger något tokigt. Så lyssna mer på kunden än tala det är därför också du har två öron och en mun. Just för att du ska använda öronen oftare än vad du använder munnen. Folk som gör tvärtom dvs använder munnen mer än de använder sina öron lär sig inget här i livet. Samt så gör de mer misstag med tiden då folk inte har en ventil för sin mun.

Lämna ett svar

Till startsidan