Okategoriserade

Kaninjourhem.

När man haft ett antal kaniner som fyllde barnens vardag med glädje så kan man inte låta bli att bli berörd när man få höra/läsa att dessa små varelser blir dumpade ute i snön på ödemark med liten chans att överleva. Vi bestämde oss i familjen för att bli kanin jourhem för att hjälpa och rädda det vi kan.

I denna blogg kommer jag att ta fram 2 exempel. På 2 olika personer och hur varje person har hanterat sin kanin.

 

 

catering uppsala
Silvia är en utforskare restaurang kocken och kallskänkan i Sara älskar djur, hon skaffade katter och hundar. Hon tänkte utöka familjen med en kanin. Snart efter hon hade adopterat Silvia upptäckte Sara att hon inte tål hö. Hon bestämde sig motvilligt att adoptera bort tussen som hade hunnit bli vaccinerat och kastrerat.ch smö restaurang För att ha ro i sinnet kontaktade Sara Smådjurschansen som har höga krav på vilka som kan ta hem en av deras kaniner. Hon hade kunnat lägga en annons på blocket t.ex. men valde att inte göra det. Silvia kom hem till mig hela vägen från Stockholm . Jag Kände hur Sara lämnade en del av sitt hjärta kvar hos Silvia när hon skulle iväg. Jag lovade återkoppling. I lördags kom ett fint ungt par som är proffs på att skämma bort kaniner, Linnea och pojkvännen. De hämtade Silvia. På deras Instagram kontot fär man följa den överlyckliga gnagare. https://instagram.com/kibathebunny?igshid=mzqzukj1ofex.kSamma dag och nästan samtidigt gick två fina tjejer Linn och Unni längst ett stig I skogen. De möttes av en okänd man som hade bråttom förbi. Lite senare steg en av tjejerna bakom en buske, där upptäckte hon en box med frigolit i och en kanin som tittade nyfiket på allt snö runt den. Det är -10 grader ute.

Tjejerna la dessutom ihop 2 och 2 och tog hem kaninen. De kontaktade dessutom länsstyrelsen, polisen och blev kopplade till Smådjurschansen. Jag blev kontaktad idag måndagen på eftermiddag. På kvällen var den hemlösa ninisen hemma hos mig. Vi la ihop namnen på tjejerna och kallade henne Lunni. Nu söker Lunni sitt forever nya hem.

catering uppsala
Lunni pausar gnagandet för bilden. Kaniner är dessutom oskuldsfulla varelser. De är tystlåtna och blyga. Våra 3 egna kaniner medlar fred och ger terapi. Var och en på sin sida kan bidra till att djur och natur behandlas rätt. Tipsa er bekanta som har kaniner om smådjurschansen. Tipsar dessutom vad ni kan om olika organisationer som bidrar till en värdigare värld.