Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Tänker du köpa en bil?

Välkommen hem Citroën.

Bilomatic är Uppsalas äldsta familj bilföterag. Opel, Mitsubishi och Citroën är deras kända märken. Vi åkte in dit för att kolla varför en lampa ständigt lyste rött på instrumentpanelen på vår Opel. Besiktningen finns i sikte och min särbo är mån om familjens säkerhet. På plats föll våra ögon på en tre färgad bil från märket Citroën. Bilen var rolig, fräsch, bensinsnål och viktigast av allt jag hade råd med den. Egentligen letade vi ingen bil att köpa men min äldsta hade fyllt 18 veckan innan och det var dags för att öva köra bil.

Jag köper denna skönhet! sa jag.

Inte ens jag trodde mina egna öron. Jag vandrade runt i bilhallen och jämförde med de andra fordon på plats men varje gång kom ja tillbaka till min lilla pärla. Ibland vet man att det kommer bli en gemensam framtid med ett föremål eller även med en person. Man bara vet. Förnuftet krävde ändå sin rätt. Jag kan fråga barnen åtminstone, tänkte jag, fråga de på låtsas. Jag körde hem och visade barnen bilden på Citroënen. De hejade valet men klockan var strax innan stängningsdags i firman så jag ringde in och bad om att få prata med min säljare.

– Skulle du vilja jobba extra och eventuellt sälja en bil? 

Idag står familjens nya bil stolt parkerat utanför vår bostad. Om några dagar ska vi iväg och tälta på en kampingplats inför midsommarfirandet. Barnen har bjudit sina kompisar. Vi är tacksamma att lösningen kom så oväntat smidigt och i rättans tid. Vi hade annars räknade med att hyra en bil som i 3 dagar hade kostat vad köpta bilen kostar på 4 avbetalningar.

Bilomatic Uppsala förtjänar en ros. Jag har glömt att skriva att det löste sig med att släcka lampan som ständigt lyste på vår Opel. Killen som servade bilen tyckte att felet var lätt och vägrade ta betalt. Ring tillbaka om det inte funkar hade han sagt innan vi körde iväg.

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan