Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Vårt nya hem

Vi har hittat vår drömhus.

Att bestämma sig för att köpa en bostad är ett stort beslut. Vi valde att inte investera i allt som krävde stora insatser för renovering och dränering. Det skulle tära i vår relation och försämra kvaliteten på tiden vi ägnar barnen. På hemnet.se låg ett begränsad utbud med utrymme för familjer på 8 personer. Ett hus dock fortsatt dyka upp i flödet, en som hade många utav de önskemål vi letade efter. Huset hade också en ovanlig detalj som var utom det vanliga, den hade en inomhus pool. Jag borstade bort tanken varje gång bilden på den vackra poolen dök upp på skärmen. Så mycket lyx kändes som mer än vad vi vågade drömma om.

Oväntat nog tog vi en dag modet i akt och bokade en visning till just det huset. Vi var nyfikna på hur den såg ut i verkligheten. P.g.a. rådande pandemin fick vi en privat visning samma helg. Huset genomsyrade en varm känsla som lämpar sig för en familj med många älskade barn med sina vänner.  Allt runtomkring var skött med både kvalitet och omsorg. Jag kände att min man föll för den. Dagen efter frågade vi mäklaren Elsa från fastighetsbyran.se om lov för ett till besök men med barnen denna gång. Vi fick svar att hon hade brutit benet och att hon skulle fråga ägarna om de kunde ta emot oss utanför den konventionella ramen.

Jag vet inte hur många säljare och ägare har fått träffas innan de skulle skriva kontraktet men jag vet att detta och utan tvekan borde vara ett alternativ inför varje hus köp. Vi blev varmt mottagna av Jarmo vid altanen. Vi gick en runda i huset. De små var överväldiga över vad de fick upptäcka och jublade över poolen. De började smida planer om fester med vänner runt poolen. Tonåringarna i familjen verkade vara tveksamma. Strax innan hemfärden kom husets dam Monika med lätta steg över en äng. Trots att hon hade precis kommit tillbaka från jobbet i Stockholm så brast hon inte med naturligt glädje och skratt. Åh vad jag älskar såna damer.

Under kommande dagar delade vi med mäklaren vår oro över att tonåringar inte var så pigga på att byta rutiner och livsstil. Jag tappade hakan när jag läste innehållet på svaret som kom från Monica och Jarmo. De bjöd de tveksamma barnen på att prova poolen.

I lördags packade jag 4 av barnen med lite persilja och tomater i bilen. Min plan var att laga min kända Tabbouleh medan resten badade. Det var hur trevligt som helst att skära på grönsakerna på diskbänken som hade en utsikt mot gården medan jag lyssnade på barnen som plaskade i vattnet. Monica tog senare barnen för en lugn tur i huset. Min stjärna log och skämde bort mig. Oavsett hur detta skulle sluta ville jag vara Monicas vän och jag vill bo i huset.

Man behöver ungefär 6 månader för att vänja sig vid sitt nya liv när man flyttar till ett nytt hem . Med optimismen i sinnet och kärleken i hjärtat la vi ett bud. Den godtogs. Igår ritade Jakob och jag våra initialer på det som kommer att bli de kommande kapitel i vårt liv. I kommande inlägg kommer jag berätta mer om hur vi planerar att göra med flyttet och detaljerna men nu delar jag med er några av bilderna av huset såsom de publicerades på annonsen.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan