Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Komvux

Vad glad man bli när man som tonåring, läser färdig alla klasser i skolan. Glad bli man också när man självmant bestämmer sig för att återuppta studier efter fler decennier uppehåll. Jag är 46 och jag har precis avslutat min kurs Svenska3 på komvux.

Min nära familj vet att jag hatar skola. Jag hatar studier och jag hatar alla sorters läroplan. Min plan var att förbli skolfri resten av mina dagar tills både Covid och mitt ex drabbade min karriär. Då gällde att välja mellan värre och värst och Svenska3 sattes igång. Nu förstår jag inte riktigt om jag plöstligt har blivit smart eller om min lärare Alex har förmågan att göra saft av det torraste ämne, jag fattar bara att idag min kurs avslutades med betyg A och att  jag har dessutom njutit av varje sekund i klassen.

Nästa termin? Historia och naturkunskap. Får jag uttrycka mitt önskemål på vilken lärare som ska leda klassen? 😜

Lämna ett svar

Till startsidan