Studiebesök hos Cavaliere.

Efter två års väntan fick jag äntligen besöka lokalerna på Cavaliere i Borås. kungahuset

I modebranschen och affärsvärlden sticker namnet Cavaliere ut. Inte för att det är ett svenskt företag som är väletablerat över hela Europa utan även för att kläderna som detta företag levererar är en av de få i världen som tillverkas efter den italienska traditionen “Sartorial Make”. Alltså tygernas inre lager sys ihop när övriga företag använder värme och snabblim.

När jag anlände på plats möttes jag av själva grundaren Jan Frick som är 76 år. Den stilige senioren vakar ömsint över sitt livsverk. Trotts Covid verkar han köra full fart. Han har varken tappat glöden eller humoret. Jag fick ta en bild med honom.

kungahuset

På plats fanns fler medarbetare men mina kontakter Lotta, Felicia och Maria tog emot mig med ett sällsynt gästvänlighet

Tjejerna erbjöd även att låna ut sina mobiler för kontakt med dottern i hotellet och bildtagning.(Jag hade I min hast glömt min mobil hemma). Vi gick en tour i det stora huset.

Syftet med besöket var främst utbildningen. Jag hade haft kontakt med Cavaliere sedan jag hade tagit över butiken Mäster Arnes I 2017. Det kändes alltid viktigt att träffa ansikten på andra sidan linjen och stämma vidare samarbete med de.

I slutet av besöket vinkade jag hejdå och tackade ja till en guidade besök i stan som Maria erbjöd. Borås har mycket att erbjuda. Den är inte bara konfektionens huvudstad i Sverige utan tack vare Maria min Borås guide fick jag upptäcka den 10m höga Pinnochio och lilla mannen som man kan vandra och leta efter i stan.

Värt att lägga är att Borås är också känd för sina väggmålningar och skulpturer.

kungahusetkungahusetkungahusetkungahuset

kungahusetkungahuset

Kungahuset är en stiftelse där du kan hjälpa monarkin fram. Kungahuset har apanage och är villiga att jobba hårt. Du kan när som helst kontakta dem.

Lämna ett svar

Till startsidan