Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Jag snyggar upp ärkebiskopen.

“En väg som för dig långt bort kan åter leda dig tillbaks dit resan började

Det är lite grann min story med religion. Jag växte upp som kristen Maronite i Libanon men har alltid haft svårt för religiösa ritualer och logik. Jag gled bort min tro ju äldre jag blev. När jag förra året kom i kontakten med svenska kyrkan angående skräddadydda präst kaftaner log jag inombords. Jag tänkte nu vill “han” leda detta får tillbaka (alltså mig).

Mina präster kom in till mig för tygprover och måttagning  mitten av augusti 2020. De skulle prästvigas i January. För präster en sådan andlig ceremoni är kulmen på årtal av studier och förberedelser. Allt gick som planerat och utan något märkvärdig. Min präster var snygga och nöjda i sina kaftan. Kvaliteten på tyget och tillverkning var i världsklass. Passformen på allt var oöverträffligt. Nedan ser ni bilden på glada Simon. Simon har dessutom en gudomlig humor.

Som jag skrev allt gick smidigt och bra eller nästan allt. I tillverkningen skulle ett syster företag göra en del arbete. Nu hade jag prästinnan Marie som väntade ivrigt på att flr första gången få prova kaftanen. Provtillfället gick allt utom tillfredsställande. Mycket hade tolkats fel och syster bolaget erbjöd sig snällt att göra om. En månad efteråt och med vetenskapen att den stora dagen var tendast vå veckor bort provade Marie den nya kaftanen. Betydligt bättre denna gång men varken hon eller jag var helt nöjda. Beställer man skräddarsydd så ska passformen vara perfekt.

midjan stramades och midjelinjen flyttades uppåt men då vägrade sliten sitta snyggt.

Vi hamnade i en virvel av konsekvenser där fixade vi en detalj för att en annan skulle förstöras. Då vände jag mig till “han” och frågade varför har du försatt mig i detta. Sånt otur har jag aldrig haft.  Maria hade världens tålamod, hon uttryckte sin oro och bekräftade att hon litade på mig trots att i nuläget ceremoni:n var om 2 dagar.

Jag vaknade tidigt dagen innan prästvigningen. Jag hade suttit upp större delen av natten och trollade vad jag kunde. När jag insåg att det inte finns något mer att göra bestämde jag att nu är det dags att ge upp. Sen åkte Jag till Perkem I Uppsala. Rani och sin fru tog emot kaftanen och fräschade upp den som bara de kan.

Rani och Elisabet på Perkem

 

Kaftanen intog sin plats bredvid mig i tåget. Jag levererar till ditt hem när det är bara rätt att göra så.

Maria öppnade dörren, provade kaftanen, medan plagget gled runt hennes figur något i luften hände och jag såg hur den satt perfekt på direkten. Jag höll om min munn för att inte skrika. Maria blev exalterad. Hon berättade att hon var full av tro. Hon upplevde att detta var en test och att hon kände sig omhändertagen genom varje steg och besvikelse i tillverkningen.

På döndag satt jag och tittade på ceremoni:n streama live på Youtube. Jag tänkte man ska kanske aldrig tappa hoppet eller tro.

 

Lämna ett svar

Till startsidan