Okategoriserade

Elie Saab min f.d. arbetsgivare.

Libanon är känt för många saker som man kan ha åsikter om men alla enas om att Libanons kläddesigners är de bästa och mest åtråvärda i hela världen. Jag hade äran att jobba för världskända Elie Saab innan jag kom till Sverige. Jag skryter skamlöst över att ha spenderat tre år i hans exklusiva ateljén i Beirut.

Man hamnar på ärkeängeln nivå när man har blivit godkänt för att inträda denna magiska värld.

Jag minns att även jag som inte kunde ta mig ur sängen innan 10 på morgonen,  brukar vakna tidigt, ibland för tidigt och hänga på låset i väntan på att portarna ska öppna.

En dag kommer jag skriva mer om den tiden och min längtan efter det men idag ska jag berätta om 2 saker.

Först att Haute Couture och brud kollektion är släppt. Se hit alla bal entusiaster.

Sen att genom en kontakt i ateljen fick jag tag på bilder bakom kulisserna på prêt à porter kollektionen som inte släppts än.

Vilka av er vill se de?😉

I detta inlägg nöjer jag mig med några bilder utav den trailern som redan är släppt. Corona gjorde omöjligt för Paris fashion week att äga rum men det är inget hinder för en kreatör som min f.d. arbetsgivare.

14 väl utvalda modell med en team av skräddare, stylister, hår, smink, fotografer, media, dekoratörer m.m. intog över casting platsen i en av Libanons högsta berg. Alla samlades vid 03:00 på morgonen. Värmare finns på plats för att motverka kylan under natten. När klockan slår 10 byts värmaren mot en AC. Det är ändå agusti i Mellanöstern.

Vad jag minns så arbetade vi exklusivt med silk ock ädla material. Broderiet skedde för hand, metikulöst och felfritt. Det skapas bara ett exemplar av varje klänning. När många år har passerat kasseras klänningarna som visats på podiet inför publiken. De hade inte passat till någon av oss dödliga ändå.