Okategoriserade

Vad innebär lycka?

Vad är det som egentligen driver oss att gå och köpa den där lotterikupongen, eller klicka oss in på spelsidorna och testa våran tur?

Det är ju inte så att vinst är garanterad och tvärtom kan det till och med verka som att det är rätt sällan det faktiskt blir en vinst. Ändå försätter vi att spela. Vad är det som egentligen ger oss detta driv? Här är några faktorer som kan tänkas ligga bakom:

Hoppet


Vi har alla ett inneboende hopp inom oss att något fantastiskt och livsförändrande kan vänta runt hörnet. Eftersom det även är relativt billigt att köpa en lott från ett av de stora lotterierna så som Mega Millions, känns det som att vi fårchansen att förändra hela våra liv med endast en ytterst liten investering. Vi har alla drömmar och vi ser det som ett litet pris att betala i utbyte mot minsta chansen att uppfylla dem. Vi lever på hoppet.

Lån är lycka nr 1

Låna pengar i stället genom som kommer att ge dig ett lån du kan investera med i framtiden. Du kan också spara dem till dina barn som kommer få en galant framtid tack vare dig. Vist låter detta fantastisk bra?

Det är bättre att låna pengar och satsa på något som lägenhet och hyra ut och tjäna på det än att spela bort.  Företagslån är också ett tryggt sätt att ta lån på enligt de vänner jag har diskuterat detta med. Det sägs att man kan ta lån och investera i något stor för att göra pengarna mer värdefulla beroende på vad man investerar dem i och detta tycker vi låter som en utmärkt idé.

Vi upplever även en kick av spänning när vi spelar. När vi till exempel lyckas matcha några nummer tror vi att vi är nära och bestämmer oss för att försöka igen och köper en ny lott. Detta fast vinsten egentligen kanske var avlägsen. Ibland kanske vi även vinner någon av de lägre priskategorierna och då blir vi genast ännu mer motiverade att fortsätta spela för att kanske nästa gång ta hem storvinsten. Detta skapar en belöningskänsla inom oss och får oss på något sätt att kännadet som att vi redan har vunnit fast vi kanske egentligen inte alls var nära.

Tillgänglighet samt drömmen om den ekonomiska friheten med ett lån


Lotterier är även väldigt tillgängliga och lätta att hitta. Hör vi samtidigt berättelser om folk som tidigare vunnit, hur de har lyckats förändra hela sitt liv och hur deras drömmar gick i uppfyllelse är det lätt att känna sig inspirerad och åter igen fyllas av hopp. De flesta av oss besitter drömmen om ekonomisk frihet. Om vi bara hade tillgång till hur mycket pengar som helst blir allt möjligt. Vi säger ofta: När jag har pengar ska jag resa till Karibien, Asien, jorden runt. När jag har pengar ska jag köpa ett större hus, säga upp mig från mitt jobb, ägna mig åt min hobby osv. Allt blir helt plötsligt möjligt och summan av en lott känns så futtig i utbyte mot vad vi faktiskt kan få tillbaka om vi vinner.

Begränsningen att uppfatta sannolikheten


Våra hjärnor är begränsade att ta in enorma siffror som 1 på 290 000, eftersom vi inte kan visualisera och föreställa oss dessa siffror. Vi kan till exempel föreställa oss en fest eller ett evenemang med 100, 200, 500 eller 1000 personer. Eller vi kan se oddsen 1 på 10, 100 eller till och med 1000 framför oss, men allteftersom oddsen blir större, blir vår uppfattning av dem allt luddigare. Ju högre upp vi kommer bland siffrorna blir det mer abstrakt och vi får svårt att konkret se framför oss vad dessa egentligen står för, utan att åtminstone behöva tänka efter en stund.

Oavsett om du vinner eller inte, kan det göra oss nytta att lite då och då känna den positiva känslan av hopp och drömma oss bort till den där exotiska ön, eller boendes i vårat drömhus på våran drömplats. Sluta aldrig drömma, för ingenting är omöjligt och du kan aldrig veta hur en liten lott helt plötsligt kan ändra ditt liv!

Du kan bli lycklig hur du väljer att göra då lycka ligger enbart i dina egna händer. Glöm inte att det viktigaste i livet är att du är frisk och så länge du är frisk har du hela livet framför dig. Den sjuke har bara en önskan och pandemin har gjort det svårt för många. Därför är lån något vi alla bör tänka på i dessa svåra stunder.

Nu ska vi dricka en kopp kaffe och njuta av livet och av det lån vi tänker ta för att kunna investera i något nytt inför framtiden. Vad har ni för planer inför nyåret? Ge oss gärna lite tips!