Inlägg

Äktenskapsförord

Sponsrat inlägg i samarbete med EnklaAvtal.se

Har du funderat på äktenskapsförord?

Det är vanligare idag att skriva äktenskapsförord än det har varit tidigare. Hur kommer det sig? Jag tror att det är på grund av att alla vill skydda det som är sitt. Numera är skilsmässor vanligare och ingen vill förlora pengar, saker eller egendom.

För länge sedan ingick man äktenskap och det fanns ingen tanke på skilsmässa. Var du olycklig i ditt äktenskap var det bara att härda ut och leva med det. Så tänker vi inte längre, och tur är väl det.

Ett äktenskapsförord är ett juridiskt avtal mellan två blivande makar. I äktenskapsförordet skriver man in hur man vill ha det vid en eventuell skilsmässa. Vem som äger vad och hur det ska delas upp. Har man inte skrivit ett äktenskapsförord har båda parter rätt till hälften av allt och det spelar ingen roll vem som ägde vad från början.

Det kan kännas jobbigt och tråkigt att skriva ett äktenskapsförord. När man gifter sig är man bubblande kär och har hela sitt liv framför sig. Man kan inte se att man någonsin skulle tröttna på den partner man har valt. Därför kan det också vara svårt att tänka på äktenskapsförord. Självklart känns det konstigt att planera inför att man eventuellt ska gå skilda vägar innan man ens har gift sig.

Den som var din bästa vän när ni gifte sig kan bli din största fiende om ni skiljer er. Finns allting skrivet i ett juridiskt dokument så behöver det inte bli något tjafs.

Att skriva ett äktenskapsförord är en självklarhet för mig. Att dela upp allt när ni är vänner och tycker om varandra istället för att försöka dela på saker när ni är ovänner. Vad känns mest rätt? När man är vänner såklart.

Jag rekommenderar alla att skriva ett äktenskapsförord och då ta hjälp av de som kan. På EnklaAvtal.se kan de hjälpa dig med allt du behöver ha hjälp med. Gå in på deras sida och titta!

Var inte rädd att ta upp att du vill skriva ett äktenskapsförord med din partner, för det är bra för er båda.