Inlägg

Lekstuga för barnen

Sponsrat inlägg i samarbete med Letsbuyit.se

Barnens eget hus!

Man är oftast rädd som förälder när barnen ska flytta ut ur hemmet och ska få ta eget ansvar. En bra start på det hela är att köpa en lekstuga till barnen. För det första så är det inte bara ett litet hus utan också barnens första hus som dem faktist äger.

Barnen kommer kunna var i sin lekstuga och hitta på alla möjliga olika och roliga lekar med deras livliga fantasi. En väldigt rolig och passande ide till lekstugan är att köpa till ett leksakskök, en liten säng eller något annat roligt till lekstugan som ger barnen den hemtrevliga känslan.

Till en del lekstugor så medföljer det redan antingen i modellen eller separat. Det finns också olika modeller på lekstugor. Två av dem är plastmodellen och trämodellen.

Plastmodellen riktar sig mer mot dem yngre barnen, dels att huset är enklare att sätta dit och ta bort. Den är också mer färgglad så att de yngre barnen tycker att det är roligare och trivs därefter bättre i plastmodellen. Plast modellen är också mera öppen, den kan tillexempel vara utan fönster så att de yngre barnen inte behöver känna sig instängda utan att de bara behöver tänka på det roliga.

Trämodellen riktar sig starkare mot de lite äldre barnen som kan vara själva i stugan även när den är stängd. Den stugan har också tjockare väggar i tak och även tjockare tak som gör att den både klarar regn och snö. Den isolerar också mycket bättre en tillexempel plastmodellen.

Trämodellen har också fönster och en dörr som går att öppna och stänga vilket får stugan att likna ett riktigt hus. Om de äldre barnen vill prova leva på egen hand så är det en bra början att låta barnet övernatta och kanske få äta sin frukost i stugan och därför tycker jag att alla som har barn borde ha en lekstuga.